söndag 24 januari 2010

Helgens projekt 5-minutersmetoden

Den här helgen har vi haft ett projekt. Tilda ska lära sig sova själv. Jag har legat tillsammans med henne i sovrummet varje kväll tills hon somnar och varvat amning med napp samtidigt som hon varit spänd som en fiolsträng och INTE kunnat slappna av. Ibland har det tagit upp emot en timme.
Nätterna har också varit jobbiga. Jag har lagt henne i sin säng när jag gått och lagt mig och sen har jag tagit henne till vår säng när hon vaknat första gången. Det har blivit tidigare och tidigare och både hon och jag sover urkasst när vi ligger och trängs plus att hon ammar av och till hela natten och gnäller däremellan....
Sagt och gjort, detta måste få ett slut. Med pepping av en babysimskamrat som nyligen gått igenom samma projekt med sin femmåanders tänkte jag att NU är det dags för Tilda att sova själv. Hon är ju trots allt 8 månader snart.
Matte fick ta smällen, han som inte luktar mjölk. I fredags kväll fick Melwin och Tilda välling i vardagsrummet, Melwin fick lägga sig och somna innan vi la Tilda för att inte hon skulle störa honom. Sen var det dags. Hon skrek i 15 minuter men somnade sen. Sen vaknade hon vid tiotiden och skrek då i ca 30 minuter innan hon somnade om igen. Matte var uppe hos henne var femte minut ungefär. Sen sov hon till halv fyra, vaknade, fick nappen, skrek lite men somnade om inom 5 minuter!! Vaknade två gånger till men somnade om inom ett par minuter och sov sen till åtta på morgonen..... Helt sanslöst!! Och jag fick ligga själv i min halva av sängen =)
Natten till idag var ganska lik, tog 20 minuter att somna, vaknade senare och skrek i 30 minuter, vaknade tre gånger till under natten men somnade om på ett kick. Och sov till nio!!!
Ikväll är det tredje kvällen. Det tog ca 15-20 minuter att somna. Hon har ännu INTE vaknat någon mer gång så vi får se hur natten går men allt känns toppen och allt är bättre än hur dåligt jag sovit senaste tiden. Jag är så glad och stolt över min duktiga tjej ♥
Det sägs att det ska ta tre nätter och sen ska det funka (så var det när vi vande av Melwin med nattvälling också). Och jag är så glad att vi tagit tag i detta som jag var så nervös för.

Jag gjorde en dum grej idag på förmiddagen. Jag satte Tilda på Melwins BMW så han kunde åka tillsammans med henne på den. Varpå han ville att Tilda skulle åka med honom hela förmiddagen och jag kunde ju inte direkt låta dem åka utan att jag var med.... Men sött var det.
Han har varit så sjukt Tildig, han vill att hon ska va med överallt. Hon ska sitta bredvid honom och titta på tv, han ska ge henne vatten med hennes nappflaska, hon ska var i hans säng med honom osv osv. Gulligt!



I em var vi hembjudna till Jimmy och Malin och Melwins dagiskompis Elias på mat. Supertrevligt och grabbarna hade såå kul. De racade runt i deras stora hus på varsin bobby car men även på samma. Elias körde och Melwin satt på släpet.



Det vart inga snygga bilder i helgen men så är det ibland. Alla bilder blir inte bra...

Jag har satt upp ett mål för mig själv att jag ska köra 3 ggr i veckan på vår (Mattes) nyinköpta crosstrainer. Mitt delmål är 1 mars och om jag klarar det så ska jag belöna mig själv. Har nyligen avslutat veckans tredje pass så nu väntar duschen och sen sängen.

Natti natti!

söndag 17 januari 2010

Lillkillen 2 år ♥

Oj oj, det har varit en lång vecka. Vet knappt vart jag ska börja. Bäst att börja någorlunda från början. Eftersom Melwin missade dagis förra torsdagen på grund av magsjuka var det nu äntligen dags i tisdags. Så återigen, på måndagkvällen talade jag om för honom att han skulle få gå till dagis och träffa sina kompisar dagen efter. Och vad händer... Jo, lagom när vi har gått och lagt oss hör vi hur han gnäller... Min autopilot ställer direkt in sig på magsjuka och jag blir iskall.
Matte som är något lugnare går in till honom, ner för trappen och hämtar febertermometern och kommer sen in till mig och berättar att Melwin har nästan 40 grader feber...
Så något dagis blev det inte denna veckan heller. Han var feberfri hela torsdagen (som för övrigt var hans 2årsdag) så på fredagen kunde vi i alla fall gå till Öppna förskolan och träffa lite folk.

Nu till födelsedagen!
Melwin fyllde två i torsdags. Shit vad tiden går fort.... Finns det nån förälder som inte säger så... men det gör verkligen det. Han var så liten och nu är han så stor =)
Och inte är det lätt att få en tvååring att sitta still. Och det obligatoriska kortet ska givetvis tas hur osams Matte och jag än blir och hur många gånger vi än måste sätta tillbaka Melwin "i position" =) Pust... denna gången hade jag till och med en tablettask med och kastade godisar till honom en i taget om han satt still =) =) =)
Men ändå, det här var det bästa vi kunde åstadkomma... Att få honom att titta in i kameran var överkurs...



Kalas har det varit också. På födelsedagen var mormor och morfar här med många fina och roliga presenter (och Sushi, inte till Melwin dock..)







En helt egen verktygslåda med skruvdragare...


hammare..


skiftnyckel...


tång...


=) =)


Tilda fick nöja sig med pappret =) Men det dög bra åt henne.


Sen var det dags för barnkalas igår. Utomhuskalas på Vallarna med pulkaåkning och korvgrillning. Alla (eller inte alla, bara de närmsta) kompisarna var där. Termometern sa att det inte var så kallt men satan vad vi frös efter typ en och en halv timme. Alla barn blev griniga och det var bara att skynda sig hem.

Kvällen innan satt jag och knåpade med detta. Barnens goodie bags där man med hjälp av föräldrarna skulle leta reda på sin egen bokstav.






















Och idag var farfar och farmor med respektive samt gammelfarfar och gammelfarmor här med ännu mer presenter.




Jag tror det är lite svårt att förstå, när man bara är två, varför det kommer folk med paket helt plötsligt.. Men det är en nöjd kille som är väldigt glad över sina fina presenter i alla fall.
Tack alla som varit med och firat Melwin!!!! ♥

måndag 11 januari 2010

Kalashelg

Denna helgen har gått i kalasens tecken. Vi var på Vincents 2-årskalas på lördagen och Hugos 4-årskalas på söndagen. Båda hade kalas på Familjecentralen på Arnö (där vi hade vår namngivning). Så det har varit mycket bus och lek i helgen. Skönt att vi alla var friska och krya efter veckans otrevligheter (se tidigare inlägg..)

Här kommer en bildkavalkad från båda kalasen.

Födelsedagsbarnet Vincent.





De yngsta deltagarna. Tilda och Vincents lillasyster Agnes.


Fiskdamm


Söndagens födelsedagsbarn Hugo








Denna gången fick man ta sig igenom en labyrint för att få sin godispåse







På lördagkvällen var vi hembjudna till våra goda vänner Sara och Tobias på middag. Så trevligt och gott!! Alfons och melwin hade superkul hela kvällen och turades om att skjutsa varandra på Alfons nya trehjuling.




Födelsedagsbarnens kort.





I morgon ska Melwin börja dagis igen efter ett långt jullov. Ska bli superspännande att få träffa kompisarna igen. Jag tror Melwin längtar. Han ska till och med få åka pulka till och från dagis.
Sen fyller Melwin 2 år på torsdag, stora killen ♥ . Och han ska ha utomhuskalas för sina kompisar i helgen. Hoppas det blir lyckat.

fredag 8 januari 2010

Mitt värsta....

Oj oj vad kallt det är ute hela tiden... Jag gillar kylan men när det är så kallt att inte Tilda kan sova ute, då är det inte kul.
I tisdags var det sådär löjligt kallt, typ 19 minus. Och eftersom Tilda var rejält snorig tänkte jag att jag låter henne sova inne. Vid tre tillfällen stod jag och drog vagnen fram och tillbaka över en tröskel med en skrikande Tilda i (och en Melwin som skulle sitta på sin plats i vagnen, bredvid Tilda, under suffletten, inomhus=) Hon somnade väl inom 10 minuter varje gång så det är väl ok men sov mellan 25-45 minuter varje gång. Varpå hennes humör den dagen inte var på topp direkt. Hon sover upp emot tre timmar i sträck när hon ligger ute i vagnen.
Mitt enda ljus den dagen var att jag skulle på tjejkväll hos Heidi på kvällen. Och det var jag, och det var supertrevligt. Johanna hade lilla lilla Agnes med sig och det var två andra tjejer som jag inte kände.
När jag gick hemåt vid tolvtiden var det nästa 21 minusgrader, huvva.

Heidi fick en underbar handkräm från oriflame som doftar kokosnöt av mig och jag slog in den i en hemmagjord "tetra-kartong". Lite kul att engagera sig lite i inslagningen. Jag tycker själv den blev rätt fin och Heidi var supernöjd =) Dock går den ju inte att öppna med mindre än att man får klippa sönder den....



I måndags var jag och barnen med morfar på Busfabriken. Tyvärr har jag inga fina bilder därifrån eftersom inte min proffsfotograf Matte var med. Så jag fick fota själv och det blev som det blev så det är inte mycket att visa upp... Melwin hade tokroligt och ville INTE åka hem. Vi var in på Maxihuset och åt och han fick pannkakor så det var en toppendag för honom.
MEN.... som ett brev på posten två dygn senare... vad händer... Onsdag kväll, vi ska gå och lägga oss runt 12 och hör att Melwin som alltid sover som en stock börjar gnälla. Han verkar inte komma till ro utan gnäller mer och mer och till sist..... Jodå, magsjukan kom på besök.... Fyyyyyyyyyyyyyyyy fasen, det är verkligen mitt värsta. Jag blir så nervös av hela situationen att jag skakar... Matte fick ta hand om Melwin och jag tog hand om sängen.. Och sen fick Matte sova resten av natten inne hon Melwin. Det gick bra och efter halv tre natten till tordag har han inte spytt mer.
Med erfarenhet av tidigare magsjukor har jag varit väldigt försiktig med att ge honom mat efteråt. Igår fick han leva på vätskeersättning och smörgåsrån och idag har han fått börja äta lite mat och det har funkat faktiskt. De två tidigare gångerna har han spytt upp allt vi petat i honom i upp emot en vecka efteråt och det är så jobbigt.
Han är pigg och glad i alla fall och här sitter han och Tilda och leker inne i lekrummet.



Nu är det ganska precis två dygn sen han blev sjuk så jag hoppas hoppas att faran är över för oss andra...... Håll tummarna!!!!!!!

Kram och godnatt!!