torsdag 31 december 2009

Tilda 7 månader



Min fina tjej ♥

fredag 25 december 2009

tisdag 22 december 2009

God Jul Dagis

Snart är det jul!!!! Och vilken vinter vi har fått, det är ju helt fantastiskt. Tänk att få uppleva julen så som den ska se ut för en gångs skull.
Julklapparna är köpta och nästan alla inslagna. Nu är det bara det sista stöket som ska fixas här hemma innan vi kan ta emot gästerna (och TOMTEN förstås) på torsdag. Dock har jag gått och blivit genomförkyld och idag känner jag mig rätt vissen så idag går det inte i 180 direkt. Har just sovit en stund med Tilda som fortfarande ligger där uppe och sover, och hostar stackarn. Hon sover ju ALLTID i vagnen eftersom hon sover som bäst då och har jättesvårt att somna inne men idag när jag sov med henne så gick det bra. Känns som att det räcker med att hon får sova eftermiddagsluren ute när det är 15 minusgrader och hon är förkyld... MYCKET kläder och filtar blir det. För de som ev blir skeptiska av att hon sover ute när det är så kallt vill jag förtydliga att jag känner noga på henne när hon kommer in och hon är aldrig kall utan under alla kläder är hon precis lagom varm och gosig.

Melwin hade med och lämnade julkort till sina dagisfröknar (eller förskollärare som det väl heter). Jag hade gjort personliga kort till dem och inuti satt en bild på Melwin och ett tack från honom att de tar hand om honom. De blev riktigt glada och uppskattade verkligen korten. Det är då man känner att det är värt de ca 5 timmar det tar att göra ett kort.







Igår var morfar här på eftermiddagen och åkte snowracer med Melwin. Jag tror han tyckte det var kul (Melwin alltså, morfar VET jag att han tyckte det var kul....) men lite konstigt och läskigt att gå i snön uppför backen. Morfar fick bära =) Det är lite ostadigt och inte helt självklart att gå på snön men riktigt roligt att titta på Albin när han springer runt i den.



Efter några åk gick vi hemåt igen och då ville Melwin sitta i pulkan istället. Det var inte lika ansträngande som att sitta och hålla sig i ratten. Och väl hemma ville han inte kliva ur pulkan heller så han och morfar fick gå en extrasväng innan de gick in.

Igår kväll klädde vi vår gran. Matte var och köpte granen på Bauhaus igår. De hade kungsgranar på 200:- plus att man fick ett tillgodokvitto på 100:- som man kan utnyttja efter jul. Så Matte köpte en till oss och en till pappa (morfar). Pappas var lite i kortaste laget (utbudet var inte så där väldans stort) men han sa att han skulle ligga ner på golvet och titta på den så skulle de var lika höga ungefär =) =) =)

Våran vecklade ut sig och blev enorm när den kom in och fick vatten i alla fall. Så igår kläddes den när barnen sov och nu står den och lyser så fint i vardagsrummet.

Lägg märke till lilla Tilda som sitter framför granen. Hon lärde sig nämligen att sitta i fredags =)



Nu hör jag att hon har vaknat däruppe så nu ska vi äta lunch hon och jag.

God jul till er alla om jag inte är här inne och skriver mer innan jul!!!!

söndag 13 december 2009

Vintern är här

Äntligen har vintern varit och hälsat på lite. För fösta gången såg vi snön igår. Nu är det ju inga mängder som ligger på marken men om jag har fattat rätt så ska det bli kallt och snö i veckan. Hoppas bara det ligger kvar. Som hundägare finns inget värre än slask. Det värsta är våren med allt slask blandat med sand från gatorna. Det blir lagom rent inne då....

På tal om inomhus lovade jag ju att visa upp bilder på hur vardagsrummet blev. Tack Sara för påminnelsen...
Jag väckte nyss Matte i soffan och han fick leta som en tok bland alla sina bilder för att hitta nån på hur det såg ut innan och det bästa han hittade var dessa från när mina föräldrar var här och firade min födelsedag när jag var höggravid. Men det är ju inte mig vi ska titta på utan väggarna och taket =) (och ja, man får fira sin födelsedag i mysbyxor när man är höggravid.....)





Svart tak och bruna väggar. Och så nu, efterbilderna. Snacka om att det blev ljusare.



Försök att bortse från paketet med våtservetter som ligger under soffbordet..... upptäckte inte det förrän bilden låg i datorn och orkade inte ta om....



Det som är kvar nu är fönster, dörren och elementen. Det är fortfarande svart som ni ser på bilden nedanför men det får vi ta framemot våren. Det måste ju stå öppet när fönsterna målas. Allt är (var) verkligen svart.....



Och titta så fint det blev med blommorna gulliga Maja hjälpte mig med.



Vi är nöjda och ännu bättre blir det när även fönsterpartiet blir vitt.


För att sammanfatta december so far också så har vi varit på bebismys. Johanna och Erik fick sin efterlängtade lilla Agnes den 26/11. Tänk att de är så små och tänk att man aldrig tror att ens egna varit så små. Inte ens nu när Tilda bara är ett halvår kan jag minnas att hon varit så liten.


Dagarna flyter på för fullt. Melwin stortrivs på dagis och vill inte gå hem när jag hämtar honom på dagarna. Han har fått en ny bästis på dagis, Elias. De har så himla kul och det är så roligt att se.

Julklappsshoppingen är också i full gång. Satt och slog in en massa paket igår kväll men än är inte allt inhandlat. Vi ska vara hemma hos oss på julafton. Mamma, pappa, svärmor och hennes kille kommer hit. Ska bli mysigt att vara hemma och göra i ordning gran och allt. Och kul att se hur Melwin reagerar när tomten kommer.

I fredags morse var vi på lucia firande på Melwins dagis. Eftersom det bara är en småbarnsavdelning på dagis och de äldsta barnen är lite över 2 år så var det inte mycket till luciatåg men vi blev bjudna på gröt och skinksmörgås till frukost.
Tilda, min lilla lucia, fick helt klart priset som morgonens sötaste. Hon gjorde succé.



Melwin och polaren Elias hade bråttom in till rutschkanan. Den verkar vara det populäraste just nu.



Kortvisning nu till sist. Först ut är min mammas födelsedagskort. Vi var och firade henne förra helgen.



Och sen också kortet till lilla Agnes.



Det var allt för idag. Nu väntar sängen. I morgon ska vi ha lucia på Öppna förskolan så då åker luciakläderna på igen.
God natt!!!!

tisdag 1 december 2009

En snabbis...

Tar och snabbloggar lite såhär innan Tilda ska få lunch, Hon ligger och sover ute i kylan men väl inbäddad i varma vagnen. Det är där hon sover bäst och det ska ju ge friska barn att ha dem sova ute så hon får fortsätta trots att vädret blir sämre =)

Jag har precis lagat 20 portioner barnmat. Fiskgryta med lite olika smaker, 5 med majs, 5 med morot, 5 med broccoli och 5 med ärtor. Hoppas hon kommer att gilla det.

Jag har funderat mycket på sista tide över det här med tid. Hur får man tid till att göra allt man vill??? Jag vill så himla mycket och det känns som att allt bara blir halvdant. Och när man väl har lite tid över så sitter man och slappar och orkar inte bry sig. Jag tänkte göra en vill-lista:

Jag vill pyssla lika mycket som Suzanne.
Jag vill sy fina barnkläder som Emma.
Jag vill kunna göra mig fin i håret som så många kan.
Jag vill orka hålla mitt hem rent, fint, fräscht och i toppskick.
Jag vill bli bättre på att göra fina kort, inspireras och lära mig måla bättre.
Jag vill vara en bra mamma i alla lägen.
Jag vill alltid ha fina naglar ;)
Jag vill blogga lika mycket som Fia.
Jag vill vara en bra matte till Albin och gå långa promenader med honom.
Jag vill orka träna bort min mjuka gravidmage.
Jag vill orka vara en bra flickvän som inte gnäller på att det är mycket att göra.
Jag vill lära mig att ta fin fina foton.

Hur ska man klara allt? Är alla andra alltid så perfekta som det verkar? Har Anna-Karin och Micke alltid så jäkla fint hemma som de hade på visningen? Är alla andras barn glada jämt?
Förmodligen är svaret nej och de gånger man får det bekräftat mår man lite bättre för en stund men fortfarande vill jag vara perfekt i alla lägen....
Well well, utan strävan uppåt skulle man ju i och för sig halka neråt....

Nej, detta skulle ju bli ett kort inlägg, Tilda ska ju få smaka den nygjorda maten =)

Ikväll ska Matte och jag gå på Magnus Betnér här i Nyköping. det är hans farsdagspresent från barnen. Ska bli superkul.

Tilda, min lilla prinsessa blev ett halvår igår!!!!! Fatta... hur fort går tiden. Jag har varit hemma i sex månader nu och börjar jobba om fyra......
Visst är hon fin min lilla ängel ♥



Melwin, den lilla token är på dagis nu. Ska hämta honom om en timme. Har en underbar bild på honom när han gungar i ringarna i gympasalen. ♥



Trots att de tar kål på mig så älskar jag mina barn över allt annat!!!!

Så, nu fick jag skriva av mig lite.

Underbara lilla Theodor har fyllt 2 år men lyckades bli sjuk lagom till sitt kalas så vi har uppvaktat honom här lite i efterhand. Jag gjorde ett så kallat Tri shutter card till honom. Kul att prova nåt nytt. Jag är ju annars ganska fast på de vanliga 15x15 korten =)




Det får nog bli allt för idag så jag får gå ut och väcka lilla Törnrosa.

Tack för att ni fortsätter titta in hos mig trots att jag uppdaterar så sällan, ska försöka bättra mig.

Förresten... har vi trots allt lyckats göra en total make over i vårt vardagsrum. Ska se om jag kan hitta nån bra bild på hur det såg ut innan så ska jag lägga ut en bild på hur det blev också.

Kram kram