torsdag 28 maj 2009

Det är inte lätt...

... när man är liten och sjuk. Melwin har varit hemma från dagis idag på grund av feber. Förutom den hemska magsjukan vi alla fick under inskolningen har vi varit skonade från dagisbaciller. Idag är första gången han måste vara hemma.
Vi har varit på bvc och kollat öronen för de sa på dagis igår att han hade petat sig i öronen. Men det såg fint ut och fanns ingen inflammation. Han håller på at få två tänder så det kan vara det som ger feber eller bara vanlig förkylning. Hoppas han är bättre i morgon för då ska vi och fira Elvira som fyller 10 år.

Och framför allt så måste han ju vara frisk tills han ska bli storebror. 6 dagar kvar nu. Börjar bli lite nervös... De ska ju skära i mig...

Det är inte helt fel att få sitta i pappas knä och mysa när man är lite sjuk....

måndag 25 maj 2009

Jobbat färdigt för denna gången

Jaha, nu har jag jobbat färdigt. Helt ensam på dagarna (nåja Albin är ju hemma...) Melwin på dagis och Matte på jobbet. Känns ganska lyxigt men det har man gjort sig förtjänt av när man har burit på denna vattenmelon till mage i nästan nio månader. Nu är det nio dagar kvar om inget oförutsett inträffar =) Och världens kanonväder har jag prickat in också. Det blev ju högsommar idag.

I helgen har vi försökt återigen att komma lite närmare ett färdigt kök. Matte har slitit som ett djur med sågning och montering av passbitar och taklister. Det är inte helt lätt med vinklar på taklister, stackarn, jag har hört ett och annat fult ord =)
Här kommer bilder på köket till slut i alla fall. Trots att det är lite småpill som saknas fortfarande.








På lördagkvällen var vi bjudna hem till Jenny, Martin och lilla Elsa på god mat och tittade (obs, inte lyssnade) på Robinson. Oj oj, var ena barnet tyst så gapade det andra... Melwin visade för Jenny och Martin allt de måste tänka på att ta bort innan Elsa blir lika gammal som han är nu =)
Elsa hade en liten bok med olika ljud i som Melwin var väldans förtjust i, lite väl förtjust så sidorna ramlade bort till sist.... Och Melwin blev jätteledsen.... De kunde i alla fall samsas om den en liten stund så jag kunde fota dem.

Igår hade vi hela vårt vanliga umgänge här på söndagsmiddag. Det var lite sen födelsedagsfirning av både mig och Matte samt lite invigning av köket. Jag stog och stekte pannbiff halva dagen men det blev uppskattat i alla fall. Vi var tio personer som åt. Tänk de som har så stor familj, gör de annat än handlar, lagar mat och diskar???? (förmodligen tvättar kläder också......)
Min lilla kille är nöjd över sin nya trappa i alla fall. Den duger bra till att sitta och fika på också =)

Tänk om man var lite lite längre så man nådde upp till vattnet =)


söndag 17 maj 2009

En händelserik helg - många bilder.

Nu har jag bara tre dagar kvar att jobba, och tänk, precis nu känner jag av en förvärk... Undrar om jag håller ut till 3/6 eller om bebisen vill ut tidigare. Jag måste hinna stryka örngottet och bädda i babykorgen bara =)

Det har varit en händelserik helg med mycket fotande så jag tänkte att jag skulle visa lite bilder. I går förmiddag var vi på Öknadagen. Ökna är en naturbruksskola, tror jag det kallas, som ligger utanför Nyköping. Dit kunde man åka igår och titta på alla djuren och det fanns massor av försäljningar och uppvisningar och så. Melwin fick hälsa på små lamm men ville inte riktigt klappa. Inne hos kossorna var det en kalv som råmade jättemycket. Det var sjukt läskigt trots att Melwin har flera leksaker som ger ifrån sig koljud.
Där inne fanns också en tjur som var så sanslöst stor. Men han gjorde inte mycket väsen av sig.







Igår kväll var vi hos Maria och Tobbe och uppvaktade Maria som fyllde igår och Tobbe som redan har fyllt. Det blir fler och fler barn i vår umgängeskrets och om ett par veckor finns det två till, när både Sonja och jag har fött.
Vi spelade kubb, åt god mat och kollade såklart melodifestivalen. Melwin och Alfons är så gulliga tillsammans, åldersskillnaden blir mindre tydlig nu när grabbarna blir äldre. Titta bara när det tar varandras händer när de äter. =)











I morde när jag gjorde mig iordning sprang Melwin runt på övervåningen och lekte. Jag hörde att han var inne i sitt sovrum och lekte med sin gamla babygunga. Och när jag kom in möttes jag av detta. Han hade krupit upp i den och kurat ihop sig och fått igång både gungandet och musiken. Så sött. Den är inte direkt gjord för 16 månaders barn =)

Nu ska inte Melwin behöva slå i näsan mer heller. (det har hänt två gånger när han ska ut genom ytterdörren). Morfar var här idag och byggde en trapp åt oss. Titta bara så fint det blev och vad nöjd Melwin ser ut. Tack morfar!

tisdag 12 maj 2009

Klippning

Förra veckan gjorde jag det. Vi har inte ens varit där och filat lite på topparna innan... Men nu så åkte Melwins hår av. Inte var det lätt. Inte blev det jämnt. Inte ville han sitta still. Och inte tyckte han att det var kul. Men han blev ganska söt. Och för att vara en total amatör på hårklippning är jag rätt nöjd. Se själva på före och efter.


Före (vattnad inför klippningen)


Efter

Innan var han en trollunge och nu är han en busig liten pojke =)

Jag fyllde år i förra veckan. Fick en bukett liljor av min älskade Matte. Och jag älskar liljor. Till skillnad från rosor som brukar nicka dagen efter man får dem så brukar liljor bara bli finare och finare i över en vecka. Och de luktar underbart. Så här såer min fina bukett ut nu sex dagar senare.



Idag har Melwin haft polaren Theodor här hela kvällen. Han och mamma Sophia kom förbi och åt middag med Melwin och mig och grabbarna lekte ända till klockan åtta. Det är så tråkigt att vi inte träffas så ofta nu när alla jobbar som vi gjorde när vi var mammalediga. Ser fram emot sommaren då vi alla är långlediga =)


Grabbarna leker i Melwins rum.

Lite nya kort att visa upp också som har blivit utdelade på sista tiden. Det är ett stim av fördelsedagar nu och självklart vill man hinna göra kort till alla.









Nu har det blivit sent ett par kvällar. Tänkte att det inte skulle bli det ikväll... så.. Godnatt!!

lördag 2 maj 2009

Vilken sommar =)

Vilken sommar vi har fått. Helt underbart väder. Tyvärr lär väl inte detta hålla i sig fram till hösten men man får passa på att njuta.
Allt är dock inte soligt och glatt. Sähär såg min lille prins ut när jag hämtade honom på dagis i onsdags.



Eller rättare sagt, när jag kom hörde jag på håll hur han skrek. Han hade precis blivit biten tre gånger av en flicka. Två i ena armen och ett i andra. Olyckor händer men trist att hon hann bita tre gånger innan personalen hann rycka in....... Som tur är verkar han inte lida värst mycket av det sä här i efterhand.
Ledigheten har som vanligt gått åt till köket. Men vi kan ju inte hålla på båda två mycket mer än de stunder Melwin sover så medans Matte har kaklat köket har Melwin och jag passat på att var ute lite nu när det är fint väder. Han älskar att gunga. Tur vi har en liten gunga på tomten.
Är det inte världens sötaste crocs så säg =) Direktimporterade från ebay. Minsta storleken, sååå gulliga.
Idag har vi varit på treårs kalas hos Hektor. Det var kalas utomhus i solen med korvgrillning och glass. Melwin är inte sådär hundra förtjust i glass vilket i och för sig inte gör något. Han brås på mor sin och vill hellre ha mat. När vi skulle gå hem fick Melwin syn på några överblivna korvar. Då gick han och tog en som han satte sig och åt =) =) Det såg så kul ut.


Hoppas det är lika fint i morgon, då ska jag tvätta min cykel och sen åka förbi någon dag i veckan och köpa en cykelsadel till Melwin. Sen ska vi ut och åka om jag orkar.... magen börjar bli mer och mer kännbar. Men det närmar sig =)